Steenwijkerwold doeltreffender dan Wacker: 1-0

24 september 2017 Bert Winters

Evenals vorig seizoen startte de competitie met een onderling treffen tussen Steenwijkerwold en Wacker uit De Wijk. Destijds werd het een afgetekende 6-1 zege voor de thuisclub, maar deze keer trok de thuisclub, na een eerste helft die alle kenmerken had van een typische nulnulwedstrijd, iets bescheidener aan het langste eind. Na de thee was de thuisclub zo handig om een van de kansen te benutten, en omdat de gasten dat verzuimden werd het een 1-0 zege voor de gastheren. Het publiek zag een sportieve wedstrijd onder leiding van de prima leidende arbiter Oosterhof uit Steenwijk.

In de eerste helft hadden de gasten het beste van het spel. In balbezit werd de bal goed rondgespeeld, maar in de buurt van het doel konden geen potten worden gebroken. De beste kans was zelfs voor de thuisclub, maar toen Brent Smit Mitchel Mosterman de ruimte gaf bleek Niels Brinkman toch een te lastige klip. Tot de pauze bleven de kansen aan beide kanten zeer spaarzaam. De 0-0 ruststand was dan ook logisch.

Na de thee kregen de rood-zwarten meer vat op het spel, en de kansen werden ook beter. Smit tikte Remko Hartkamp alleen voor doelman Daan Dekker, maar deze redde tweemaal prima. Ook een solo van Smit zag er veelbelovend uit, maar het schot was te hoog gericht. Joost van der Weide ontsnapte aan de andere kant, maar hij vond ook al de doelman op zijn weg. Gerwin Bosscha redde knap. Ook aanvoerder Edwin Dekker was dichtbij de 0-1, maar ook hier ontbrak de juiste richting. Het eerste (en enige) doelpunt werd gemaakt door de thuisclub. Peter Dekker kwam bij een vrije schop van Wilko Vroege goed voor zijn tegenstander en tikte met gevoel binnen: 0-1. Wacker kwam nog even goed opzetten, en was ook enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Toen na een vrije schop van Van der Weide de gehele blauw-witte voorhoede miste was het duidelijk dat de punten “thuis” bleven.

Trainer Ruud Westerhoven van de Drenten was teleurgesteld en vond dat zijn ploeg wel een puntje had verdiend. “De eerste helft vond ik ons wat beter, en we hadden toch zeker een kans moeten benutten. Maar geen paniek hoor, we gaan nog genoeg wedstrijden winnen”.

Zijn collega Gerrie Schouwenaar was niet alleen blij met de punten, maar ook met het feit dat de “nul” kon worden vastgehouden. “We hebben vijf kwartier lang nauwelijks kansen weggegeven. Alleen tegen het eind ging Wacker nog even drukken en kwamen er ook kansen. Daar bleef het gelukkig bij.”

Opstelling Steenwijkerwold: Gerwin Bosscha, Remko Hartkamp, Erik Groen, Wilko Vroege, Henk Jan Timmerman, Rick Weijs, Brent Smit, Jesse Plat, Erwin Kok, Peter Dekker (78e Kor Westerveen), Mitchel Mosterman