Steenwijkerwold doeltreffender dan Ruinen: 1-2.

1 oktober 2017 Bert Winters

Steenwijkerwold behield de ongeslagen status door Ruinen op het fraaie eigen sportpark “De Baete” met een 1-2 nederlaag achter te laten. Ruinen was aanvankelijk het meest in balbezit en werd ook af en toe dreigend, maar de eerste twee treffers vielen toch aan de andere kant. Nog voor de pauze kwam de aansluiting tot stand, maar verdere treffers bleven achterwege.

Steenwijkerwold startte nogal slordig, en dat leidde bovengemiddeld vaak tot te snel balverlies. De thuisclub kon daardoor een overwicht opbouwen. Achterin werd de bal goed rondgespeeld, maar eenmaal in de buurt van het rood-zwarte doel werd maar moeilijk een opening gevonden. Twee voorzetten van Methijn Pinxterhuis zagen er dreigend uit, maar defensief klopte het behoorlijk bij de gasten. Op het moment dat Steenwijkerwold er gevaarlijk uitkwam was het bijna gelijk raak. Een hoekschop van Mitchell Mosterman werd slecht weggewerkt, en Henk Jan Timmerman mikte de bal vanaf twintig meter beheerst achter doelman Marnick Pinxterhuis: 0-1. Even later betekende een perfect uitgevoerde counter de 0-2. Erik Groen stuurde Remco Hartkamp de diepte in. Die klopte Bram Grob op snelheid, waarna de voorzet-op-maat naar Mitchell Mosterman volgde. Deze haalde ineens snoeihard uit en doelman Pinxterhuis hoorde alleen maar het net achter zich kraken. Op slag van rust brachten de blauw-witten de spanning weer helemaal terug. Jurgen Hoorn bracht invaller Rody Lunenborg in stelling en deze tekende middels een schuiver naar de benedenhoek voor de aansluiting: 1-2.

Na de pauze was er eerst een evenwichtige periode, maar de gasten kregen toch de beste kansen. Kor Westerveen stuurde Mosterman op pad, maar deze wist de juiste richting en schotkracht even niet te combineren. Brent Smit speelde zich op rechts knap vrij, maar tot ongenoegen van de vrijstaande Westerveen zwaaide de voorzet af over het doel. Ook de thuisclub liet even van zich spreken, maar een lastige schuiver van Wouter de Jonge ging voorlangs. Slordig balverlies van Rick Weijs leidde tot een nieuwe kans voor de succesvolle invaller Lunenborg, maar alweer ontbrak de juiste richting. Steenwijkerwold liet nog even een enorme kans op de beslissing liggen (de kansrijke Westerveen legde te kort terug op Smit), en dat was het sein voor de thuisclub om nog even gas te geven. Af en toe zag het er wel even dreigend uit, maar Wilko Vroege en Peter Dekker liepen de dreigende gaatjes dicht en doelman Gerwin Bosscha maakte een vrije schop van Jurgen Hoorn knap onschadelijk. Daardoor werd de ruststand tevens eindstand.

“Deze overwinning vind ik zeker verdiend”, liet steenwijkerwoldtrainer Gerrie Schouwenaar na afloop weten. “Ruinen was wel meer in balbezit, maar we hebben weer bijna niets weggegeven en we hebben twee prachtige doelpunten gemaakt. Ook hebben we toch zeker vier uitgespeelde kansen onbenut gelaten, en dat moet beter. Een ongelukje is zo gebeurd, en dat kan punten kosten.”

Opstelling Steenwijkerwold: Gerwin Bosscha, Remko Hartkamp, Erik Groen, Wilko Vroege, Henk Jan Timmerman, Rick Weijs, Brent Smit (78e Maarten Blaauw), Jesse Plat (84e Niels Bramsen), Kor Westerveen, Peter Dekker, Mitchell Mosterman (70e Jhonno Westerbeek).