Schijt je Rijk!

sv Steenwijkerwold “Schijt je Rijk” 2017Poster knipsel 2

Op zondag 7 mei 2017 vrijdag 2 juni, zal de schijtsrechter 1 koe los laten in de middencirkel van veld 2 (direct naast het hoofdveld). Als de koe gewillig is en een vlaai in een kavel legt, zal de eigenaar van de kavel een mooie geldprijs ontvangen. De eigenaren van de aangrenzende kavels zullen een troostprijs ontvangen, die uiteraard ook gewoon in de kantine besteed mag worden. J

Aangezien er natuurlijk wel een beetje aan regels gebonden zijn, hebben we hieronder een aantal regels en andere belangrijke zaken beschreven.

Reglement

Met ingang van 1 februari 2017 zijn er bij sv Steenwijkerwold ‘’Schijt-Je-Rijk” loten/kavels te koop à € 2,- per lot. De loten zijn te koop bij spelers van de eerste selectie.

• Veld 3 wordt verdeeld in 2.500 gelijke kavels van 1 m2 . De kavels worden te koop aangeboden voor € 2,- per kavel.

• De verdeling van het speelveld is willekeurig genummerd van 7.500 t/m 10.000, waarbij de nummers willekeurig (random) worden toegekend aan de vakjes. Men kan van tevoren dus geen vakje kiezen. De nummers worden oplopend verkocht.

• Na de wedstrijd van sv Steenwijkerwold 1 – Smilde ’94 1 wordt om 16:30 uur de koe losgelaten op veld 2 (naast hoofdveld) en heeft negentig (90) minuten de tijd om een ‘echte’ vlaai te produceren op één of meer van de 2.500 virtuele kavels.

• De plaats waar de koe haar eerste ‘echte’ vlaai legt wordt door de organisatie vastgesteld. Eerst wordt in het midden van de koeienvlaai een vlag gestoken. Vervolgens worden de horizontale en verticale coördinaten gemeten vanuit het 0-punt. Als de coördinaten bekend zijn, dan worden deze ingevoerd in het softwareprogramma. Na het invoeren van de coördinaten zal de winnaar bekend worden gemaakt.

• Het bepalen van het middelpunt van de koeienvlaai gebeurt door de organisatie.

• Kleine behoeftes tellen niet mee en zijn ter beoordeling aan de organisatie, het gaat immers om de ‘echte’ koeienvlaai.

• Er is een tijdslimiet vastgesteld van negentig (90) minuten, nadat de koe het veld heeft betreden. Schijt de koe niet binnen 90 min, dan geldt als winnende vak, het vak waar haar rechter achterpoot staat op het moment dat de wedstrijd wordt afgeblazen. / Trekking op basis van random nummer tussen 7.500 en 10.000

• Indien een toeschouwer de wil van de koe zal proberen te beïnvloeden, door middel van voeren, duwen, trekken, versieren of iets dergelijks zal hij of zij direct van het gebeuren verwijderd worden en wordt zijn/haar lot in beslag genomen. Mocht er een prijs op deze lot vallen dan zal dit bedrag naar de opbrengst van het Actiejaar 2017 gaan.

• Kavels kunnen gekocht worden tot zondag 7 mei 2017 16.00 vrijdag 2 juni 18:00 uur.

• De niet verkochte kavels (gaan we niet van uit) blijven in het bezit van de Actiejaar commissie.

• De schijtsrechter zal zo eerlijk mogelijk handelen bij consternatie, er is echter geen mogelijkheid voor een discussie. De boer heeft hierin het laatste woord.

• Een ieder die een of meerdere kavels/loten heeft gekocht zal zich moeten houden aan dit reglement. Dit geldt ook voor toeschouwers die geen lot gekocht hebben.

• Dit reglement kan te allen tijde eenzijdig aangepast worden zonder enige verantwoording. Het gehele reglement inclusief wijzigingen wordt zondag 7 mei 2016 vrijdag 2 juni omstreeks 19:15 uur voorgelezen.

• De uitbetaling aan winnaars “Schijt Je Rijk 2017” zal omstreeks 21.00 uur plaatsvinden rond de kantine. De winnaars krijgen een voucher die men kan komen verzilveren. Het geld zal NIET direct op 2 juni worden uitgekeerd.

• Mocht de koe schijten op een vak dat niet is verkocht, dan valt de hoofdprijs op het dichtstbijzijnde vak.

Prijzengeld

Het prijzengeld zal afhangen van het totaal aantal verkochte kavels/loten. Ook hangt het prijzengeld af van het feit of alle winnende kavels wel of niet zijn verkocht. Niet verkochte kavels winnen geen prijs. Verder hangt het prijzengeld af van de situatie of de winnende vlaai precies op één kavel is terecht is gekomen of dat de vlaai op de grens van meerdere kavels terecht is gekomen. De volgende mogelijkheden zijn er:

1. De vlaai ligt geheel op één kavel
2. De vlaai ligt op de scheidslijn tussen twee kavels
3. De vlaai ligt op de kruising van vier kavels

De prijzen zijn in deze situaties als volgt:

Op 1 kavel
Ligt de vlaai precies op 1 kavel dan:
• Krijgt het winnende kavel de hoofdprijs.
• Krijgen de aangrenzende kavels allemaal 10% van de hoofdprijs.

De winnende kavel (hoofdprijs) krijgt 10% van de opbrengst van het bedrag van aantal verkochte loten.
De 8 aangrenzende kavels (troostprijs) krijgen allemaal 10% van de hoofdprijs

Voorbeeld:
Bij 2500 verkochte loten (de vlaai ligt in onderstaande situatie > 50 % of volledig op 1 kavel):

50    50    50
50   500   50
50    50    50

(totale prijzengeld: € 900,00)

De vlaai ligt op 2 kavels
Ligt de vlaai op een scheidingslijn van 2 kavels, dan:
• Delen beide kavels de hoofdprijs (50%).
• Krijgen de aangrenzende kavels allemaal 8% van de hoofdprijs.

Voorbeeld:
Bij 2500 verkochte loten (de vlaai ligt in onderstaande situatie evenredig op 2 kavels):

40   40   40   40
40  250 250  40
40   40   40   40

(totale prijzengeld: € 900,00)

Ligt de vlaai op een kruispunt van 4 kavels, dan:
• Krijgen de 4 kavels 25% van de hoofdprijs.
• Krijgen de aangrenzende kavels allemaal 8% van de hoofdprijs.

Voorbeeld:
Bij 2500 verkochte loten (de vlaai ligt in onderstaande situatie evenredig op 4 kavels):

25   25   25   25
25  125 125  25
25   25   25   25

(totale prijzengeld: € 800,00)