Corona update - Maart 2021

11 maart 2021 12:15

Tijdens de recente persconferentie zijn ook de laatste zaken mbt de voetbalcompetities aan bod gekomen.
Vanuit de KNVB hebben we de volgende informatie ontvangen.

Resterende competities
Zoals in de routekaart is aangegeven is er voor de jeugdcompetities in de categorie A en de onder 23 competities nog wel een mogelijkheid om de competitie uit te spelen. Zij zijn reeds zonder beperkingen aan het trainen. We hopen dat tijdens de volgende persconferentie op 23 maart versoepelingen worden aangekondigd (per 30 maart), zodat het spelen van wedstrijden mogelijk zal zijn en de competitie hervat wordt. Indien dit niet mogelijk is, zullen deze competities ook doorstromen naar de KNVB Regiocup.

Vanaf 27 jaar trainen met vier
Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten, dat geldt dus ook voor voetbal. Voorwaarden is dat de spelers 1,5 meter afstand houden. Op knvb.nl/rinus vind je extra informatie en voorbeeldtrainingen. Voor de leden tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden, dat blijft overeind.

KNVB Regiocup
Zoals we in eerdere updates meldden, delen we alle teams op voorhand in voor de KNVB Regiocup. Dus je bent als club automatisch ingeschreven. Je hoeft hiervoor niets te doen. Mocht jouw vereniging of een team niet willen/kunnen deelnemen, dan bestaat er uiteraard de mogelijkheid om teams uit te schrijven voor deelname.

Om voorbereid te zijn op het uitblijven van versoepelingen voor de jeugdcompetities in de A-categorie en de O23 competities, delen we deze teams ook alvast automatisch in voor de KNVB Regiocup. Indien het hervatten van de competitie dus niet mogelijk is, zijn zij ook opgenomen in de KNVB Regiocup.

Steenwijkerwold Zondag 1 heeft er voor gekozen zich hier niet voor in te schrijven en samen met  7 andere regioclubs een onderlinge competitie te gaan spelen als dit beleidstechnisch mag. Het zou dan om  7 thuis en uitwedstrijden gaan. Wordt vervolgd(bestuur/tc).

Hopelijk tot snel.

Bestuur sv Steenwijkerwold

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!