Facebook Toestaan Niet toestaan

Olyphia - Steenwijkerwold matige wedstrijd: 1-1.

25 oktober 2021 22:45

Bert Winters

Thuisclub Olyphia kwam zondagmiddag op een zonovergoten sportpark Spokedam tegen Steenwijkerwold tot een 1-1 remise. De gasten waren de eerste helft wel de betere partij, maar opnieuw wilde het met de doelpuntenproductie niet vlotten. De tweede helft had een rommelig karakter en kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, zodat de 1-1 ruststand tevens eindstand werd.

Aanvankelijk leek Steenwijkerwold tegen weinig problemen op te lopen. De één na de andere aanval rolde richting het doel van doelman Leon Knol en het eerste doelpunt leek slechts een kwestie van wachten. Mitchell Mosterman kopte uit een voorzet van Wilko Vroege over de lat en even later mikte Colin Peemen rakelings voorlangs, terwijl de toesnellende Mosterman een teenlengte te kort kwam om alsnog binnen te tikken. Na een passje van Boris Berghorst mikte Mosterman via de voet van doelman Knol rakelings over de lat. Het wachten duurde lang. Tè lang. Na bijna veertig minuten spelen kreeg de thuisclub de eerste echte kans en die was meteen raak. Jeroen Dolstra pompte de bal uit een vrije schop voor het doel en die leek een makkelijke prooi voor Gerwin Bosscha. Kevin Capello was echter net iets sneller en kopte raak: 1-0. Het was volkomen in strijd met de veldverhouding op dat moment, maar het scorebord gaf wel de realiteit aan. Toch leek het rechtvaardigheidsgevoel te knagen bij Kevin de Jong. Hij schoof bij het uitverdedigen de bal precies in de voeten van Mosterman, die het presentje op slag van rust dankbaar uitpakte: 1-1.

Na de thee had de wedstrijd een rommelig karakter. De liefhebbers van slordige passes en verkeerde keuzes kwamen prima aan hun trekken. Beide ploegen kregen nauwelijks nog kansen. Peemen zorgde nog wel eens voor een aardige actie op de linker vleugel en uit één daarvan kreeg Mosterman nog een goede mogelijkheid voor een treffer. Hij schoot echter direct hard over. Aan de andere kant was Yvar Lem na een passje van Hessel Eilers nog even lastig. Hij probeerde het nog even met een listig hakballetje, maar Bosscha doorzag de situatie tijdig.

“Ik vind dat we voor de pauze wel goed speelden en ook wel een redelijke voorsprong hadden verdiend”, vond trainer Gerjan van der Hoogen. “Sommige jongens hebben momenteel niet de vorm die ze een paar weken geleden wel hadden, en dan wordt het toch lastiger. De tweede helft verdiende geen van beide ploegen een treffer en ik denk dat achteraf een 1-1 wel een terechte uitslag is”.

Opstelling Steenwijkerwold: Gerwin Bosscha, Ian Los (80e Devin Bouma), Peter Dekker, Henk Jan Timmerman, Erik Groen, Bram Gorter (60e Joost Dolstra), Mitchell Mosterman (75e Raymond Westerbeek), Rick Weijs, Wilko Vroege (75e Wilco Stevens), Boris Berghorst.